Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De får stöd från Kulturbryggan

Tre projekt med kopplingar till länet får stöd av Kulturbryggan i senaste beslutsomgången. Konstnären Linda Petersson, även konstkrönikör i LT, får 200 000 kronor i genomförandestöd för sitt projekt Modernist monuments där hon arbetar med kraftverk, dess estetik och historia.

– De är monument över den tid som de byggdes i, de blir sådana tidsdokument, säger hon.

Hon har tidigare gjort en konstfilm i Linnvasselvs underjordiska kraftverk några mil från Gäddede och fotograferat i ett kärnkraftverk i Österrike som aldrig togs i bruk och nu står öde. Nu fortsätter hon arbetet med flera kraftverk och planerar att göra en bok.

Ruben Heijloo, Gällö, är tidigare producent på Nederlands Film Festival. Han får 70 000 kr i startstöd för Your Cinema som LT skrev om när testomgången ägde rum i december. Idén går ut på att hitta pärlorna i Youtubeflödet och visa dem på bio. Dessutom får Föreningen Spunkmobilen Sundsvall/Östersund 100 000 kr i startstöd för projeketet Spunka spillet. (LT)

Läs mer:

Jamie Noakes och konstnären Linda Petersson stöd för sina projekt

Underjordiskt kraftverk blir till konstfilm

Youtube flyttar in på biografen