Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De etablerar sig i Snowolverines gamla lokaler

Ett nytt företag har etablerat sig i skandalföretaget Snowolverines gamla lokaler, Vattenskuret i Sveg AB.

– Här finns ett behov har vi sett, säger Thomas Fransson, vd för nyetableringen.

Det blev inget av med de stora planerna på att etablera en skotertillverkning i Sveg. Men nu blir det i alla fall några arbetstillfällen i de stora lokalerna.

Förhoppningarna är i alla fall stora att Vattenskuret i Sveg ska kunna erbjuda tjänster åt stora delar av industrin i Norrland som behöver hjälp med att skära i princip alla olika material som finns på marknaden.

Enligt Tomas Fransson finns det ett behov även bland företagen i Härjedalen av deras unika produkt.

– Vi är en verkstad med maskiner som inga andra företag har tillgång till, säger Tomas Fransson som förutom han själv kommer att ha tre anställda med förhoppningar om att inom några år kunna utöka arbetsstyrkan.

– Målsättningen är att köra tvåskift. Det ska inte vara så långt borta, säger Thomas som själv kommer från Sollentuna i Stockholm.

Ägare till lokalerna är härjedalsbördige Thomas Melin. Han är även ägare till Stockholms vattenskärning och båda företagen hoppas kunna ta hjälp av varandra.

– Vi ska kunna komplettera varandra. Har de för mycket att göra kan vi ta hand om det och tvärtom, menar Thomas Fransson avslutningsvis.