Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De Blob

(Blue Tongue/THQ)
Ålder: 3+
Format: Wii

Annons
Betyg: 3 Den en gång så färgglada staden Chroma City har attackerats av INKS, en organisation som förvandlat hela världen världen till en trist, svartvit plats. För att ställa allt till rätta startas en motståndsrörelse och i spetsen finns den amöbaliknande superhjälten De Blob som ska måla världen i kulörta färger.
Blue Tongue har skapat ett ganska originellt barnspel där du blandar färger och kolorerar spelets omgivningar genom att studsa mot dem. Ibland färglägger du som du vill och ibland enligt bestämda mål.
Spelet känns ungefär som en virtuell målarbok och lär barnet en del grundläggande kunskaper om hur man blandar färger. Att man har översatt spelet till svenska känns självklart med tanke på att det främst riktar sig till de yngsta. Tummen upp  för det THQ!
Kontrollen är föredömligt enkel. Man styr De Blob med styrspaken och hoppar genom att knycka till med Wii-kontrollen. Grafiken är sparsmakad, men väldigt fin och ljudläggningen skulle lätt platsa i en schysst tecknad film.
Efter att ha spelat ett antal nivåer känner man att spelmakarna kunde ha varierat sig lite mer när det gäller uppdragen, som kan bli lite tjatiga. På det hela taget är ändå "De Blob" ett riktigt trevligt plattformsspel för den som gillar att "lattja" med färg och form.

Mer läsning

Annons