Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blev prisade på årets gala

/
  • Bo Hilleberg fick en ballongfärd i pris.   FOTO: Privat
  • Helena Engberg och Åsa Bergström Shanine delade ut priset till Årets Unga Företagare, Martin Helmersson, Föllinge såg, som här förmedlar sin glädje åt utmärkelsen. Gert Fylking ställer frågorna. Foto: Gunnar Grimsdal

I går var det dags för den nionde upplagan av Guldgalan i Östersund. En dag när kreativa och duktiga företagare från hela länet uppmärksammas för sina insatser.

Annons

Årets Unga Företagare

Vinnare: Martin Helmersson, Föllinge såg, har tillsammans med sin partner utvecklat företaget till ett blomstrande fullsortimentsvaruhus med eget hyvleri och sju medarbetare.

Årets marknadsförare

Vinnare: Törners Konditori som det senaste året har satt stort fokus på det strategiska marknadsarbetet och sin expansion. Törners har helt enkelt trotsat lågkonjunkturen och satsar rejält.

Årets Innovation

Vinnare: Liftbyggarna, Kristian Sjöström har genom sin kompetens och en stor dos kreativitet, fått uppdraget att bygga Stockholm Skyview, som är en rälsbunden gondolbana som tar besökare till Globens tak.

Årets IT-entreprenör

Vinnare: Rebnis Hotel Systems AB, Olle och Eva Jejlid tillverkar program för besöksnäringen i hela Sverige. I går fick de ta emot en check på 5 000 kronor av Bertil Andersson, dataföreningens ordförande.

Årets Entreprenör

Vinnare: Ola Andersson, Lofsdalens Fjällanläggningar bedriver skidturism med nio liftar och 25 nedfarter. Fjällanläggningen har haft en fantastisk utveckling där skipassförsäljningen ökad med 86 procent de senaste tre åren.

Årets Gröna Guld

Vinnare: Sören Lundgren, Fågelberget Chark är ett strålande exempel på det lokala mathantverket i Jämtland, han har bland annat fått SM Guld för sin korv. Han är en uppskattad kursledare och rådgivare inom småskalig charkproduktion.

Peak Innovation Award

Vinnare: Bo Hilleberg som fick ta emot folkets hyllningar via mobiltelefon från Nya Zeeland. Hans drivkraft inom företagande och affärsutveckling och ett resultatorienterande arbetssätt gör honom till en inspiratör för regionen.

Årets Tillväxtföretag

Vinnare: Kontorsvaruhuset i Sverige AB har både genom förvärv och på egen hand lyckats skapa tillväxt utan att tappa lönsamhet. Företagets kontinuerliga satsningar avseende kompetensutveckling av personal och i kvalitet, har gett dem mycket goda förutsättningar att fortsätta växa.

Årets Hälsoföretag

Vinnare: Swedbank som har som mission att de aktivt vill förbättra sina kunders livskvalitet. Engagemanget speglar deras långsiktiga arbetssätt inom hälsoarbetet och som styrs av att de bryr sig, lägger sig i och arbetar förebyggande.

Årets Företagare Jämtland Härjedalen

Vinnare: Östersunds Auktionsverk, Oviken drivs av Lena Åhlin och Ulf Andersson som med gården i Oviken som utgångspunkt utvecklat sitt företag från en liten auktionsfirma till ett modernt, framgångsrikt säljkoncept.

Årets Turistföretagare

Vinnare: Ramundbergets Alpina sätter gästen i centrum i organisationsstrukturen, man vet vilken typ av gäst man attraherar och de vågar gå sin egen väg och växa inom ramarna för litenheten. Golf, spa, skidor på längden och tvären, toppsport, mat och aktiviteter för stora och små.

Sven O Perssons Hederspris för föredömlig företagarnäring

Vinnare: Gunnar Rödin, Rödins Trävaror

Mer läsning

Annons