Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De blev Årets nötköttföretagare i länet

Lits djurservice har utsetts till Årets nötköttföretagare i Jämtland.

– Visst är det roligt att bli uppmärksammad, säger Magnus Andersson som tillsammans med brodern Patrik driver företaget med säte på släktgården i Lit.

Nu tävlar de med övriga köttbönder i landet om att bli Sveriges nötköttsföretagare.

Det blev blommor och tårta ute på gården när Monica Jacobsson och David Levrén från LRF kom på besök för att uppmärksamma utmärkelsen.

I år var temat ”ungdjursuppfödning på stall”.

– Vi hade mjölkkor till 2002 därefter har det varit köttdjur, säger Magnus Andersson. I dag har vi 30 dikor och 120 tjurar som går till slakt per år. Gården omsätter runt 1,7 miljoner.

Priset det blir blommor och ett diplom.

Så här lyder motiveringen: ”LRF Jämtland och Jämtlands nötköttsproducenter är stolta över att utse Lits djurservice AB till Årets nötköttsföretagare i Jämtlands län. Företaget nyttjar naturbeten och åkermark med en kombination av dikor på bete och ungdjursuppfödning på stall. Produktionsresultatet i tjurbesättningen är av toppklass. Utöver detta drivs slakteri, nödslaktsservice och en offensiv satsning i utvecklingen av Änge chark. Lits djurservice AB är ett föredöme som ger framtidstro och inspiration i en hårt konkurrensutsatt bransch.”

Den 12 november fåt vi se hur långt det räcker. Då ska nämligen Sveriges nötköttföretagares riksdag i Borgholm utse vilken köttbonde som är bäst i landet.