Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blev Årets nötköttföretagare i länet

Lits djurservice har utsetts till Årets nötköttföretagare i Jämtland.

– Visst är det roligt att bli uppmärksammad, säger Magnus Andersson som tillsammans med brodern Patrik driver företaget med säte på släktgården i Lit.

Annons

Nu tävlar de med övriga köttbönder i landet om att bli Sveriges nötköttsföretagare.

Det blev blommor och tårta ute på gården när Monica Jacobsson och David Levrén från LRF kom på besök för att uppmärksamma utmärkelsen.

I år var temat ”ungdjursuppfödning på stall”.

– Vi hade mjölkkor till 2002 därefter har det varit köttdjur, säger Magnus Andersson. I dag har vi 30 dikor och 120 tjurar som går till slakt per år. Gården omsätter runt 1,7 miljoner.

Priset det blir blommor och ett diplom.

Så här lyder motiveringen: ”LRF Jämtland och Jämtlands nötköttsproducenter är stolta över att utse Lits djurservice AB till Årets nötköttsföretagare i Jämtlands län. Företaget nyttjar naturbeten och åkermark med en kombination av dikor på bete och ungdjursuppfödning på stall. Produktionsresultatet i tjurbesättningen är av toppklass. Utöver detta drivs slakteri, nödslaktsservice och en offensiv satsning i utvecklingen av Änge chark. Lits djurservice AB är ett föredöme som ger framtidstro och inspiration i en hårt konkurrensutsatt bransch.”

Den 12 november fåt vi se hur långt det räcker. Då ska nämligen Sveriges nötköttföretagares riksdag i Borgholm utse vilken köttbonde som är bäst i landet.