Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De bjuder in till rockkafé

/
  • Oviksfjellorna och Ovikens Manskör rustar för en riktig rockfest i helgen.  Foto: Kent Karlsson

Gissa om det kommer att svänga i Orrgården i Oviken och föreningshuset i Hackås i helgen. Ovikens Manskör och Oviksfjellorna lovar att rocka loss så väggarna bågnar och taket lyfter.

Annons

I vanliga fall brukar de ägna sig åt den traditionella körrepertoaren, eventuellt med en eller ett par modernare låtar insprängda i konsertprogrammen. Nu har de bestämt sig för att för en gångs skull köra modernt hela vägen.

Ovikens Manskör och Oviksfjellorna bjuder in till schlager- och rockkafé i Orrgården på fredag och i Hackås Föreningshus på lördag.

– Det blir inte enda traditionell körsång, lovar körernas ledare Carina Magnusson.

Däremot blir det rockklassiker som Barbara Ann och Blue Suede Shoes, mixat med svenska schlagers à la Nanne Grönwall och Ted Gärdestad.

Körerna sjunger både var för sig och tillsammans och Coverbandet Flashbackz, bestående av några av körsångarna och lite annat folk, står för kompet.

Öppningnumret blir någonting alldeles speciellt, lovar Carina. Sångarna kommer att göra en spektakulär entré och det kommer verkligen att framgå att det är rock det handlar om.

– Rock kan ju vara mycket, säger Carina.

– Badrock, regnrock och morgonrock, till exempel...

Det här med scenkläder är alltid en stor och avgörande fråga inför konserterna, speciellt när det gäller damkören, konstaterar Carina. Men den här gången var det ingen diskussion:

– Vi kommer att göra allt för att se ut som riktiga rockbrudar.

Mer läsning

Annons