Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De belönas för framstående kulturinsatser

På onsdagen beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka som får Östersunds kulturpris och Östersunds kulturstipendium 2013.

Östersunds kulturpris tilldelas konstnärerna Odd Larsson och Carl-Olof Tronje. De får priset för sitt arbete med Östersunds konstskola, som de startade tillsammans 1985, och för sitt engagemang i etableringen av Härke konstcentrum.

Östersunds konststipendium tilldelas konstnären tillika LT:s konstkrönikör Linda Petersson och regissören Martin Johansson.

Linda Petersson får 50 000 kronor för att sammanföra sina båda projekt "Ett norrländskt Atlantis" och "Modernismens monument" i en bok samt få möjlighet att skapa liknande konst i nya miljöer.

Regissören Martin Johansson får 50 000 kronor för att under tre månader skriva en synopsis till en musikalföreställning som bygger på Annika Norlins texter. Målet är att kunna sätta upp förställningen om tre, fyra år.