Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De allra flesta som kommer hit är nyfikna"

Många äldre använder internet väldigt sällan men på Seniornet i Östersund kan de lära sig mer om just internetanvändning och olika datorprogram. Under tisdagen hölls öppethus.

Annons

Endast tre besökare kom men samtliga tre var intresserade att ta kurser på Seniornet till hösten

– Jag vill lära mig lite Photoshop, säger Einart Thuné.

Gunnar Gunnarsson kassör för Seniornet funderar också på att lära sig mer om Photoshop.

– Om man skaffar en digitalkamera vill man veta mer om hur man behandlar och sorterar bilder, säger han.

Seniornet har 200 medlemmar från 55 år och uppåt. Där finns kurser i ordbehandlings programmet Word, internet och e-post, hur man gör grattis- och tackkort, operativsystemet Vista, Photoshop och en nybörjarkurs där man lär sig grunderna.

– Här får deltagarna lära sig hur man tömmer olika saker i datorn, om kontrollpanelen, sådant som folk är rädda att gå in på. De allra flesta som kommer hit är nyfikna, säger Alf Josefsson ordförande för Seniornet.

– En sak som många är rädda för är att betala räkningar på internet, säger Gunnar Gunnarsson.

Några enstaka som kommer på cirkelkurserna har ingen egen dator.

– Jag har nybörjare och i förra gruppen var det två som inte hade dator så de har ingen aning. Annars är problemet nu att alla har olika uppkoppling och olika program, säger Ingrid Bergvall.

Ingrid Bergvall påpekar att internet gör att deltagarna blir mer intresserade av att lära sig.