Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dataspelandet har exploderat

/

Nästan alla verkar göra det nu för tiden.

Gratisspelen på nätet och spelen i mobilerna har fått 800 000 svenskar att börja med datorspel det senaste året, hävdar processortillverkaren Intel.

Annons

Intel är inblandad i den stora datorfestivalen Dreamhack som drar i gång i Jönköping senare i veckan. Inför festivalen har företaget låtit Sifo fråga 1 000 svenskar om deras datorspelsvanor.
TT: Men 800 000 fler datorspelare på ett år?
– Vi har vetat att det skett en dramatisk ökning, framför allt av gratisspelandet på internet, och det var ett av skälen till att vi ville göra den här undersökningen, säger Nicklas Aglert på Intel.
Spelandet på internet och framför allt på Facebook har på kort tid gått förbi det traditionella spelandet med konsoler och datorer. I undersökningen svarade 13 procent att de spelade på internet varje vecka. Ett exempel på de nya spelen är Farmville, där man leker bonde, och som på ett halvår lockat till sig 64 miljoner användare runt om i världen.
– Ökningen beror givetvis mycket på teknikutvecklingen som gjort att man kan spela på nya plattformar. Gruppen som ökat sitt spelande mest är de yngre kvinnorna och det kan både bero på att de fått upp ögonen generellt för dataspel och att spelen nu är lätt tillgängliga.

Mer läsning

Annons