Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Darksiders

(Vigil Games/THQ)

Ålder: 18 +

Format: Xbox 360, Ps3

Genre: ”God of War”-action

Annons

Betyg: 4 ”Darksiders” är Texasbaserade Vigil Games debutspel. Och om jag säger att företaget grundades av serietecknaren Joe Madureira (X-men och Battle Chasers) så är det säkert många seriefans som spetsar öronen.

Marvelfans har definitivt mycket att hämta i ”Darksiders”. Vigils debut känns väldigt mycket serietidning, i såväl den grafiska stilen som i den välgjorda storyn.

Handlingen kretsar kring ”War”, en av apokalypsens fyra ryttare, som kallas ut i det slutgiltiga kriget som innebär jordens undergång.

Problemet är bara att det är ett falskt larm. Ryttaren ställs inför rätta och tvingas utreda vem som brutit mot de uråldriga lagarna. För att få hämnd och upprättelse tvingas han köpslå och liera sig med demoner och andra mytologiska varelser i jakt på gärningsmannen.

Som spel betraktat så är ”Darksiders” kraftigt inspirerat av ”God of War”-serien. Det är kraftfull och köttig action för hela slanten och med slutbossar i skyskrapestorlek.Tekniskt och kontrollmässigt fungerar det alldeles utmärkt och fans av genren bör göra sig själva en tjänst och kolla upp spelet.

Den serieinspirerade looken gör att spelet kanske känns mer originellt än vad det egentligen är, men på det hela taget är Darksiders en riktigt lyckad debut och en bra start på spelåret 2010.

Mer läsning

Annons