Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dark Void

/

(Airtight Games/Capcom)

Ålder:

Format: Xb 360, Ps3, pc

Genre: Tredjepersonsaction

Annons

Betyg: 3 Capcoms senaste actionäventyr, ”Dark Void”, är en charmig flirt med 1930- och 40-talets pulpkultur och matinéfilmer.

Du spelar ett tidstypiskt flygaräss som kraschar i Bermudatriangel under ett rutinuppdrag. Det visar sig snart att huvudpersonen hamnat i en dimension styrd av utomjordiska tyranner.

Uppdraget? Rädda dig själv, de strandsatta människorna och ditt ex – ett rivjärn som naturligtvis slänger käft och hanterar en puffra som en hel karl.

Hjälten hittar snart en jetpack, som låter honom sväva och flyga runt i halsbrytande luftstrider och sen kampen mot de mekaniska rymdvarelserna igång.

”Dark Void” osar av skön stämning och är fullt av referenser till retrofuturism och filmer och serier som Indiana Jones och ”The Rocketeer”.

Och allt är riktigt snyggt iscensatt, även om det inte kan mäta sig med ”Uncharted 2: Among Thieves” – mästaren i genren.

Problemet med ”Dark Void” är att de många eldstriderna snabbt blir väldigt tjatiga, eftersom vi gång på gång hamnar i skyttegravsstrider med samma fiender.

Det är lätt att dra paralleller till det första ”Uncharted”-spelet som hade många rätt, men som föll på de utdragna och tidsödande eldstriderna.

Om Capcom omarbetar fajterna inför en eventuell uppföljare så kan jag tänka mig att det här kan bli en spelserie att räkna med. Nu är den bara okej.

Mer läsning

Annons