Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Darin har blivit vuxen

/
  • Svenska popstjärnan Darin och amerikanska sångerskan Kat DeLuna kastades tidigt in i kändiskarusellen och vet båda hur svårt det kan vara att slå igenom som tonåring. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
  • Foto: Scanpix

Poppojken Darin har vuxit upp till en mogen, sexig superstjärna. Det tycker hans duettpartner Kat DeLuna – som på många sätt genomgått samma förvandling själv.

Annons
– Vi vet ju bägge hur svårt det kan vara att slå igenom väldigt unga. Uppoffringar man måste göra och saker man går miste om, säger hon till TT Spektra.
Darin upptäcktes som 17-årig smörsångare i "Idol" 2004. Ännu tidigare rev jämngamla Kat DeLuna ner applåder hemma i USA, där hon fick skivkontrakt på världskände hiphopparen Akons bolag. Båda musikerna blev snart varse vilken press ett kändisskap medför.
– Jag är född i fattiga förhållanden och har alltid kämpat hårt. Men plötsligt öppnades alla dörrar för mig – och skillnaden var självklart jättestor, bara över en natt, säger Kat de Luna.
Darin tror att man lätt glömmer själva livet, som tonåring mitt inne i showbiz-cirkusen.
– Efter tre skivor på två år och massor av spelningar, kom jag fram till att saker och ting gick för snabbt. Då åkte jag till Tyskland, festade, träffade nytt folk. Liksom passade på att utnyttja ungdomstiden innan den tagit slut, säger han.
Nu är Darin och Kat 21 år gamla och släpper singeln "Breathing your love" ihop.
För honom innebär det comeback på hemmaplan och för henne samarbetsdebut med en artist i sitt eget åldersspann.
– Jag har jobbat med massor av galet folk som Busta Rhymes, Akon och Elephant Man, men Darin och jag har så liknande erfarenheter. Just att han hållit fast vid det ungdomliga – och ändå utvecklats – hör till hans främsta fördelar. Darin är en av få killar som faktiskt kan sjunga pop samtidigt som han utstrålar sex appeal. Det är rätt unikt, tycker jag.
J Efter tre skivor på två år och massor av spelningar, kom jag fram till att saker och ting gick för snabbt. Då åkte jag till Tyskland, festade, träffade nytt folk. Liksom passade på att utnyttja ungdomstiden innan den tagit slut.
Annons