Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Darin är redo för det stora steget

Annons


Han var 17 när han slog igenom och blev snabbt flickornas favorit. Nu är Darin 21 och säger själv att han har mognat. Med albumet "Flashback" vill han ta steget från flickidol till superstjärna.

Darin Zanyar har legat lågt. Efter succén i "Idol" 2004 kom tre skivor på två år och uppmärksamheten kring den unge artisten var enorm. När uppståndelsen efter den förra turnén hade lagt sig ville han ta det lugnt och försvinna en stund för att kunna komma tillbaka i ny skepnad. Albumet "Flashback" kommer den 3 december. I arbetet med skivan har Darin letat efter ett råare, och som han säger, "mer urbant" sound. Men det är inte bara musiken som är ny. I dag ser sig Darin som en mogen artist, redo att ta steget från flickidol till superstjärna.

-Det känns som om den här skivan är min bästa hittills. Jag ville vänta tills jag kände att att alla låtar på skivan var så bra att de kunde fungera som singlar. Jag hoppas att den här skivan ska göra mig stor både hemma i Sverige och ute i Europa, säger han.
En sexigare Darin

Nya singeln "Breathing your love" släpps den 13 oktober. Den som inte kan hålla sig får chansen att höra den redan den 11 oktober när Darin framträder på SVT:s insamlingsgala "Tillsammans för världens barn". Vad 21-åringen menar med moget kanske blir klarare när man hör honom beskriva låten:

-Den är väldigt sexig. Det är väldigt mycket intima saker och låten handlar om att man vill komma så nära en person som det bara går. Det är en väldigt klubbig låt som jag tror att folk kommer att dansa till.

Darin säger att han gillar att göra "sexiga" låtar. Det är en stil han tycker känns bekväm.

-Det passar till låten och musiken. Det passar med allting nu. Jag går ut ganska mycket mer än jag gjorde förut och lyssnar mer på den här sortens musik.
Skrikande fans

Även om Darin säger att han vuxit upp finns det delar av livet som flickidol han inte vill vara utan. De skrikande tonårstjejerna får gärna komma tillbaka även den här gången.

-Det är klart att jag skulle sakna de skrikande fansen om de inte dök upp.

-De har kanske vuxit upp nu, funderar Darin. Eller så är de fortfarande hysteriska, det var de senast när jag träffade dem. Det är galet, men samtidigt kul. Fansen betyder väldigt mycket för mig för de är alltid där och ger mig sitt stöd.
Från Berlin till mamma

När "Break the news" lanserades i Tyskland bodde Darin i Berlin. Det var en positiv upplevelse. Darin har gått från att vara "Idol"-deltagaren som höll på nykterheten till en ung man som gillar klubblivet i den tyska huvudstaden.

-Jag träffade många nya vänner och festade mycket. Det var roligt och jag njöt av livet. Det tror jag kommer att höras på min nya skiva.

Men med Darin är det tvära kast. Medan det kommande albumet mixas i USA har han flyttat hem till mor och far i Råcksta utanför Stockholm.

-Det är skönt att bo hemma när man har varit ute och rest så mycket. Nu har jag tid att vara med mina vänner och min familj. De betyder alltid mest för mig.

Mer läsning

Annons