Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför varslar Rosenberger i Hogdal

Stora kunder försvinner utomlands.

Det är enligt multinationella koncernen Rosenbergers svenska ledning orsaken till att tio anställda i Ytterhogdal varslas.

LT kunde i går berätta att 10 av 27 anställda på Rosenbergers kabelfabrik i Ytterhogdal varslas om uppsägning. Trots att det enligt de anställda är fullt med jobb.

Anders Sandberg är produktionschef för Rosenberger i Sverige. Huvudkontoret för den svenska verksamheten finns i Solna.

– Orsaken är att vi måste göra en omorganisation. Sedan är det även en utflyttning av våra stora kunder som gör att vi måste anpassa vår produktion, säger han.

Enligt anställda har de fullt upp med arbete. Vad är det som förändrats?

– Förändringarna beror på att våra kunder flyttar utomlands. Vi måste anpassa vår produktion efter det.

Rosenberger är en multinationell koncern med produktion i många länder.

– Vi gör allt från det svenska bolagets sida för att ha så mycket produktion som möjligt i Sverige. Men just nu är vi i förhandlingar med en av våra största kunder (enligt uppgift till LT handlar det om Ericsson) och det ser ut som om vi kommer tappa den, säger Anders Sandberg.

Hur många anställda behövs det för att ni ska kunna ha verksamhet i Ytterhogdal?

– Det beror lite på vad vi har för teckningsgrad på de produkter som vi tillverkar. Så exakt var "break even" (brytningspunkten) för lönsamhet går inte att säga.

Hur länge blir enheten i Ytterhogdal kvar?

– Det kan jag inte heller svara på.