Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför svartmålar (V)i

Den viktigaste orsaken till att allt fler människor mår dåligt och saknar livskvalité, Hans Wessén, står att finna i moderaternas politik som ökar klyftorna i samhället. Man sänker skatterna för de som jobbar och försvarar envist att försämringar för sjuka, arbetslösa och pensionärer är nyckeln till att minska arbetslösheten. Detta ser vi dock inget av utan arbetslösheten fortsätter att öka.

Dessutom är det bra fräckt att säga att människor som blivit sjuka eller arbetslösa hamnar i bidragsberoende. Det alla får i den situationen är en ersättning man har rätt till efter att ha betalat skatt till samhället och avgifter till arbetslöshetskassan. Varför använder man då ordet bidragsberoende? Jo, för att ytterligare öka på skillnaden mellan de som klarar sig utan ersättningar och de som inte gör det, dvs. de som arbetar och de som inte arbetar. Det blir ett vi och dom resonemang som brännmärker vissa grupper. Det låter som om vi flyttat tillbaka till gamla tider då man kunde höra att den som inte arbetar skall heller inte äta.

Och detta tjatande om utanförskap från moderaternas sida. Tidigare kunde man under perioder av livet bli arbetslös, få en rimlig ersättning och söka sig ut på arbetsmarknaden igen och känna att man hela tiden hörde till gemenskapen.

Därför, Hans Wessén (M), svartmålar vi moderaternas politik. Man kan inte dela upp människor på det viset.

Vi förordar i stället en politik där alla får ta del av välfärden och vänsterpartiet tillhör de som står för sådant humant samhälle.

Per Hedström (V), Strömsund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel