Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför sponsrar vi ÖFK

Annons

Östersundshem leds av en styrelse och styrelsen ger strategiska direktiv i form av riktlinjer och policys till en anställd VD, i detta fall undertecknad. Den av styrelsen fastställda sponsorpolicyn ger riktlinjer för hur Östersundshem operativt ska använda sponsringssamarbeten för företagets bästa.

Det är viktigt att alla våra nuvarande och kommande sponsorsamarbeten passar in i det strategiska och målmedvetna arbete vi nu genomför, samt att samarbeten ska ha en affärsmässig grund och utgångspunkt. Detta ska vara till gagn för våra nuvarande hyresgäster, attrahera blivande hyresgäster och kunder samt inspirera våra medarbetare och övriga i vår närhet. Sponsorsamarbetena ska naturligt passa in i Östersundshems varumärkesbyggande. Allt skall ha en affärsmässig utgångspunkt, det vill säga i dessa fall ska vi erhålla balanserade motprestationer i våra samarbetsavtal.

Östersundshem prioriterar tre huvudområden för våra sponsoraktiviteter, det är kulturprojekt, Idrott och fritid samt sociala projekt. I området idrott och fritid sponsrar vi t.ex., Jämtland basket, Östersunds ishockeyklubb, Östersunds fotbollsklubb, Östersunds Damer FF, samt Storsjöcupen som bekant ägs av Ope IF, IFK Östersund och Frösö IF. Därutöver för vi diskussioner med Östersundsgymnasterna, IF Castor konståkning, Östersunds bandysällskap och World football cup. Avseende sociala projekt för vi diskussioner med Kvinnojouren och Svenska kyrkan (projekt kring Hemlösa), inom kulturen så satsar vi på att få vara partners med Jamtli, och andra, i satsningen på National museum norr, vi satsar även på Bio Regina, Cirkus kul & bus, Emil i Lönneberga på Jamtli, därutöver planerar vi ett projekt inom samtidskonsten.

Vi hoppas verkligen att våra insatser ska uppfattas positivt och att vi också upplevs ta ett stort samhälleligt ansvar, det är dock affärsmässigheten som styr. Att Östersundshem skulle stå utanför den möjlighet till sponsorsamarbeten som finns, vore mycket konstigt och ovanligt.

I dessa sammanhang ska man inte blanda ihop kommunen med kommunala bolags verksamheter. Ett kommunalt bolag lyder under delvis annan lagstiftning detta avseende såväl aktiebolagslagen och skattelagsstiftningen. Vi är ett bolag som på affärsmässiga grunder ska bedriva vår verksamhet.

Undertecknad är ideellt engagerad som ordförande och styrelseledamot i två av föreningarna som vi sponsrar, Östersundsfotbollsklubb och Östersunds ishockeyklubb. Därutöver är jag ideellt engagerad i olika kulturprojekt och har ett stort intresse för social verksamhet, jag hoppas att detta ska gå att förena och för de som vill ha ett förtydligande på det ovan beskrivna, vänligen ring eller maila mig så kan vi diskutera detta.

Daniel Kindberg

VD Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel