Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför slutar Jenny Jonsson

Jenny Jonssons skidskyttekarriär är över.
Sjukdomar och skador som spökat för Jenny de senaste säsongerna har satt sådana spår hos henne att hon inte längre känner sig motiverad för att satsa vidare.
– Jag känner att jag inte utvecklats de senaste två åren och av olika skäl inte kunnat göra mig själv rättvisa. Det har påverkat motivationen och är den inte 100 procent har man ingen chans på den här nivån, förklarar Jenny Jonsson sitt beslut.

Jenny Jonsson, 27 år i augusti och etablerad i A-landslaget sedan 7 år tillbaka, har hela sin karriär varit väldigt målmedveten. Siktet har alltid varit inställt på att bli bäst i världen. Men de senaste två säsongerna har varit allt annat än problemfria. Jenny drabbades bland annat av Mycoplasma (lunginflammation) som mer eller mindre förstörde en hel vinter för henne.

– Det har varit jobbigt under den här tiden, men jag verkligen försökt att komma tillbaka. Fast nu efter den gångna säsongen kom tankarna över mig att sluta med skidskyttet och de har aldrig någon gång funnits där tidigare.

– Så efter noga övervägande under några veckor har jag kommit fram till det här beslutet och nu när det väl är taget känns det helt rätt för mig. Men det är klart att det inte var något lätt beslut när man så här långt inte gjort någonting annat i livet.

Jenny, yngre syster till förre världsstjärnan Helena Ekholm, har under åren varit en av de allra säkraste skyttarna på vallen med en träffprocent som varit högre än de flesta damerna i toppen. Däremot har hon inte haft den fart i spåret som krävs för att kunna utmana de allra bästa även om det såg riktigt lovande ut i början av 2011. Då levererade Jenny riktigt bra resultat både individuellt och i lag med bland annat Helena.

– Det är från den perioden som jag hämtar mina allra bästa minnen från karriären, medger hon.

I januari 2011 noterades Jenny för sitt bästa individuella resultat i världscupen när hon körde in på 15:e plats i Antholtz. Samma månad var hon med och vann en världscupstafett i Oberhof tillsammans med Helena, Anna-Carin Zidek och Anna-Maria Nilsson.

Men nu är det över.

Jenny Jonsson har gjort sitt sista framträdande på den internationella skidskyttescenen och vad som händer framöver vet hon inte än så länge i alla fall.

– Jag håller med det sista i skolarbetet och sedan ska jag väl ut och söka jobb. Ingenting är dock klart idag, säger Jenny som läser ekonomi.

Inga tankar på att fortsätta som ledare/tränare inom skidskyttet?

– Nej, inte som det känns just nu. Jag har gjort mitt inom skidskyttet.