Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför kan han bli av med sin plats i EU-parlamentet

Jens Nilsson (S) står på fjärdeplats på Socialdemokraternas lista inför EU-valet. Men det kanske inte räcker för att han ska få en ny mandatperiod i Bryssel.

Valforskningsprogrammet har gjort en undersökning kring personkryss i EU-valet i samarbete med Dagens Nyheter. Undersökningen visar att många kan tänka sig att personrösta på Ellinor Eriksson (S). Hon står på sjunde plats på Socialdemokraternas lista och är SSU:s kandidat.

Personkryssen på Ellinor Eriksson kan göra att hon tar plats i EU-parlamentet på bekostnad av Jens Nilsson. Det skulle göra att ingen från hela Norrland finns med i EU-parlamentet.

– Jag upplever att många tycker att det finns ett överskott av gubbar i parlamentet och som stöder tanken att det borde finnas fler unga där. Jag tror också att många tycker att det behövs fler tjejer i parlamentet, säger Ellinor Eriksson till DN.

Läs hela DN:s artikel.