Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför kan han bli av med sin plats i EU-parlamentet

Jens Nilsson (S) står på fjärdeplats på Socialdemokraternas lista inför EU-valet. Men det kanske inte räcker för att han ska få en ny mandatperiod i Bryssel.

Annons

Valforskningsprogrammet har gjort en undersökning kring personkryss i EU-valet i samarbete med Dagens Nyheter. Undersökningen visar att många kan tänka sig att personrösta på Ellinor Eriksson (S). Hon står på sjunde plats på Socialdemokraternas lista och är SSU:s kandidat.

Personkryssen på Ellinor Eriksson kan göra att hon tar plats i EU-parlamentet på bekostnad av Jens Nilsson. Det skulle göra att ingen från hela Norrland finns med i EU-parlamentet.

– Jag upplever att många tycker att det finns ett överskott av gubbar i parlamentet och som stöder tanken att det borde finnas fler unga där. Jag tror också att många tycker att det behövs fler tjejer i parlamentet, säger Ellinor Eriksson till DN.

Läs hela DN:s artikel.