Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför bildade vi parti

Många intresserar
sig för och tycker till om Västjämtlands Väl – Åres nya lokalparti.

Annons

Det gäller såväl medborgare som etablerade partier. Vi tycker att det är härligt med en öppen debatt och dialog, vilket är en av grunderna till att partiet bildades. Trots att vi är det enda partiet som hittills tagit fram ett valprogram tror en del att vi är ett enfrågesparti kring skolfrågan, men inget kan vara mer fel. Vårt valprogram visar på vilja och avsiktsförklaringar till förändringar och förbättringar i Åre kommuns samtliga verksamhetsfrågor. Nog för att 5 av de 19 partinamn som står på Västjämtlands Väl lista också var engagerade i skolflyttsfrågan från Järpen till Mörsil. Men i och med att Västjämtlands Väl bildades, lämnade dessa Föräldrarföreningen för att inte hamna på dubbla stolar. Att via skolfrågan och engagemanget kring den, få inblick i hur det politiska arbetet går till i Åre kommun, var dock ovärderligt för vårt fortsatta arbete i Västjämtlands Väl.

Dessutom är en av partiets drivkrafter en vilja att förändra och skapa ett alternativ för väljarna, eftersom vi är övertygade om att det behövs. Det är nämligen inte bara skolfrågorna som behövs rätas ut bättre. I de flesta frågor ser vi att den demokratiska delaktigheten måste ökas betydligt mer. Vi anser att det är de förtroendevaldas uppgift och ansvar att se till att förutsättningar för den delaktigheten blir verklighet, inte bara en vision eller ett spel för gallerierna. Som nystartat parti kommer vi göra vårt bästa för att möta och höra vilka frågor väljarna tycker är viktiga inför kommande 4 åren. Vår ambition är stor och drivkraften likaså vilket vi hoppas räcker eftersom de ekonomiska resurserna är mindre. Som nystartat parti erhåller vi inget partibidrag, vilket de etablerade partierna gör. Vi kommer att försöka besöka så många platser i kommunen för att lyssna in och ta med oss vilka olika problem och möjligheter som varje bygd brottas med och hur besluten i Åre kommun kan tas utifrån en bättre lokal förankring. En glesbygdskommun som Åre, måste slå vakt om och vara mån om de värden som ibland inte går att mäta i kortsiktiga besparingar. Åre kommun måste komma till en långsiktigt hållbar ekonomi som ger trygghet för hela kommunen.

Och för att avslutningsvis räta ut ytterligare vilseledande information som sprids om vad Västjämtlands Väl vill; Västjämtlands Väl har aldrig sagt att man vill lägga ner Hallens skola. Det står varken i partiets valprogram eller i någon annan information som givits ut eller diskuterats. Däremot står det tydligt i valprogrammet vad partiet står för. Det finns att tillgå på internet bland annat.

Maria Kjellström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel