Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför behövs Nationalmuseum

Ett nutida och framtida museum är en del i en samhällsutveckling, fylld av kombinationen kulturarv och nytänkande. Ett museum i dag är i ständig förändring mellan uppdragen bevara och synliggöra samtid. Att få upplevelser och kunskap, en fin stund tillsammans. Precis så ska det vara.

Häromdagen presenterades Nationalmuseums syn på projektet och varför de vill satsa på Östersund och Jamtli. Det här är ingen dagsslända från Nationalmuseums sida utan en äkta vilja på ett samarbete?. Nationalmuseum har ett nationellt uppdrag att verka regionalt. Pengar för de regionala uppdragen tas upp i museets budget och så kommer också att ske avseende driftsbidrag till ett NM Norr. Nationalmuseet har i dag 700 000 föremål och av dessa visas procent, vilket slöseri på resurser?

Nationalmuseum Norr ska inte enbart begränsas för konst och design utan har även möjlighet att integrera musikupplevelser, litteraturkvällar m.m.

För att lyckas med etableringen är den lokala förankringen och engagemanget grunden för Nationalmuseum Norrs framtid, det vill vi stödja. Vad kan ett Konst och Designmuseum då tillföra regionen:

Lokal stolthet

Fler besöker Jämtland och Härjedalen och därmed ökar andra näringar.

Att länets turistmagnet Jamtli ökar antalet besök och därmed intäkter för utveckling och tjänster.

Utbildningar i design, konst, pedagogik.

Regionen blir en del av Nationalmuseets verksamhet, vilket är lika med kunskap och utveckling. Länet behöver externa parter.

Liberalernas Länsförbund vill vara i framkant och tydligt säga att Nationalmuseum Norr ökar regionens demokrati, tillgänglighet, kulturupplevelse, människors kunskap och näringsverksamhet.

Liberalernas Länsförbund genom Susanne Kindström och Kia Karlsson.