Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är vägarna dåliga

Annons

Nu har vi fått förklaringen till varför vägarna på den Jämtländska landsbygden är så dåliga.

De belopp som glesbygdslänen tilldelas för vägförbättringar baseras tydligen endast på hur många personer som är bofasta i länet. Ingen hänsyn tas till de krav som turismen har ställt.

I vår kommun har länsstyrelse/kommunledning under det senaste decenniet prioriterat rena turisminvesteringar som Åretunneln, vägen till Vålådalen och vägen till Storulvån. Pengarna har därmed inte räckt till att även rusta upp lokalbefolkningens vägar. Därför har vägarna till Offne, Sällsjö, Huså och Häggsjön, m.fl. samma standard som för 30-50 år sedan.

Länsstyrelse och Kommunledning har uppenbarligen använt fel taktik. När de som bestämmer dvs. Stockholmarna kommer till vår kommun som turister ser de bara fina vägar, de åker ju knappast till Offne och Sällsjö. De får därför en snedvriden uppfattning om vägstandarden i länet och tycker därför att Jämtland tycks ha fått tillräckligt med pengar till sina vägarna.

Mats Tysk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel