Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför är Bräcke sämst

Att Bräcke är rankad som sämst av alla Sveriges 290 kommuner är resultatet av alltför många års enpartistyre. Att både majoritet och opposition dessutom är överens om att en öppen politisk debatt missgynnar kommunens befolkning har gjort att situationen blivit mycket dålig. Bräcke kan med sin bristande demokrati jämföras med diktaturstater där medborgarna inte kan och inte törs uttala sig offentligt och är rädda för konsekvenser. När dessutom inte alla handlingar diarieförs och görs tillgänglig för allmänheten är situationen skrämmande. Det påminner om gamla kommuniststater samt att medborgarna inte har någon talan och skall tiga.

Den rapport som placerade Bräcke på bottenplats kan kritiseras men faktum kvarstår att i Bräcke kommun har socialdemokraterna styrt under många, allför många år, och misslyckats. Bräcke kommun är nu rankad som Sveriges sämsta kommun att bo i. Botten är nådd!

Vilken är den viktigaste fråga för Bräcke kommun? Lokalt engagemang och öppen debatt är viktigt för att utveckla Bräcke. Det som behövs är en demokratisk process, en ny politisk ledning och ett nytänkande. Målet måste vara att de som bor i Bräcke utbyter idéer och känner stolthet över sin bygd.

Ett bättre Bräcke 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel