Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Där gick tåget, Ope

Ope hade den efterlängtade segern inom räckhåll i bottenmötet med Huge, men 2–0-ledning till trots slutade dagen med ny förlust.
– Det är mycket som sitter i huvudet, konstaterar Robert Wassdahl.

Förutsättningarna var klara, Ope behövde besegra nästjumbon Huge för att kunna etablera lite kontakt med lagen ovanför nedflyttningsstrecket och ha en realistisk chans att hänga kvar.

Det började bra för hemmalaget Ope, som ännu inte hade vunnit den här säsongen. Ledningsmålet av Pernilla Nilsson blev till 2–0 när Åse Perman fick in bollen efter en hörna.

Men med några minuter kvar av första halvlek blev man för ivriga, och egen frispark högt upp i planen slutade i bolltapp, omställning och reducering för Huge.

– Där känns det som vi börjar tvivla på oss själva, säger Robert Wassdahl, tillfällig tränare denna vecka.

– Det är ju så att ett lag som inte är vana att vara vid ledning, vana att det går emot, då börjar man kanske tvivla på sig själv.

Tio minuter in andra kom också 2–2 efter passivt agerande i Ope-försvaret.

Då tände Anna Jonsson hoppet på nytt när hon fick på ett kanonskott som innebar ny ledning med 25 minuter kvar.

Men återigen tappade laget initiativet vid ledning, och tio minuter senare kom 3–3.

– Man har inte det rätta självförtroendet i försvaret och ger motståndarna initiativet. 3–3-målet är väl mest typiskt. Vi har tre spelare där, men det blir tre en mot en-lägen, i stället för att vi går dit med understöd i förstaläget så blir det aldrig en målchans.

Ope lyckades sedan inte kraftsamla för en ny offensiv, och ett Huge med momentum kunde pressa på, och med ett par minuter kvar trycka in segermålet på en målvaktsretur.

Gick tåget nu?

– Det är klart, att det hade behövts vinna den här. Man känner att tjejerna är värda att vinna. De visar bra inställning, tar ledningen, spelar som ett lag, men tappar det i andra, säger Wassdahl.