Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danspubliken minskar på Fröjdholmen

Dansgolvet har inte varit tomt, men de största publiksiffrorna har uteblivit. Nu bjuder Fröjdholmen upp till säsongens sista dans och tar nya tag inför nästa år.

Ett tydligt hösttecken är att länets utedansbanor låser dörrarna för säsongen. Lördag kväll, 6 september, avslutar dansbandet Blender och dj Markusson sommaren på Fröjdholmen.

– Serveringen är naturligtvis också öppen med massor av gott hembakat. Vi hoppas på en kanonavslutning, säger Jocke Karlsson i Fröjdholmens nöjessektion som driver parken.

Arrangörerna kan blicka tillbaka på en hektisk sommar med flera stora turnéer, som Brolles rock'n'roll on tour och Diggiloo med Lena Philipsson i spetsen. Nöjesparken har också fått sig ett rejält ansiktslyft i år. Trots det har besöksantalet minskat. Danspubliken kan beskrivas som trogen, men inte lika stor som den var för några år sedan. Det bekymrar Jocke Karlsson.

– Vi ser en nedgång av besökare, det har inte varit någon kanonsommar. Nu ska vi och de andra dansarrangörerna i länet träffas och diskutera vad vi ska göra åt det, säger han.

Fröjdholmens arrangörer är mycket intresserade av att få höra publikens åsikt om artistbokningar och upplägg. Kanske är det många som saknar den mogna dansen? funderar Jocke Karlsson. De senaste åren har de satsat mest på den unga dansen med moderna dansband på scenen.

– Jag tror att det finns ett intresse för en mognare dans på fredagar och så kan vi behålla det moderna konceptet på lördagar. Men vi måste nå publiken på något sätt för att få höra deras åsikt. Kanske skulle det gå att starta en dialog på Facebook?