Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansen lockade fram glada minnen

"My blue heaven" och "Hälsa dem här hemma". Vals och foxtrot. Tombola, fika och en tur med 20-talsbussen.

Annons

Omkring 150 personer kom till Lignellssalen på Jamtli i tisdags när det var öppet hus med levande dansmusik för äldre.

– Vi är överväldigade av intresset, sade Jamtlis Britt-Marie Borgström där hon satt och pustade ut på en bänk utanför husväggen i sin blommiga 50-talsklänning.

Britt-Marie är ansvarig för ett interregprojekt som heter "Museer och minnen". Inom ramen för projektet och i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningen arrangerade Jamtli öppethusdagen. Inbjudna var alla särskilda boenden i kommunen samt alla äldre med hemtjänst och deras anhöriga.

Bosse Eklunds orkester stod för musiken på dragspel, trummor, ståbas och vibrafon.

– Musik är suveränt när det gäller att väcka minnen. Och dansen sitter kvar i benen på de gamla, förklarade Britt-Marie.

Och nog var det dans i benen på gästerna i Lignellssalen. De som inte hade ork och balans att själva segla ut på golvet sjöng med och stampade takten.

Jamtlis gynnare stod för fikat, Jemtlands veteranbilklubb ställde ut bilar från förr och ett par från Östersunds bugg & rock'n'rollklubb hade dansuppvisning.

– Sådan här publik är nästan roligast att uppträda för. Man får ett sådant otroligt gensvar, sade Victoria Åsberg och Mattias Ångström som gärna ville dansa på Jamtli fler gånger

– Nästa träff blir i juni. Och då hoppas jag att vädret tillåter att vi är ute på Jamtlis nya dansbana, sade Britt-Marie Borgström.