Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans för integration ska bygga broar

Dansen för människor närmare varandra. Det tror Flavia Devons, producent på Härjedalens kulturcentrum. I slutet av juni leder hon projektet integrationsdans i Lillhärdal för barn och ungdomar från Sverige och andra länder.

– I dans måste man inte använda ett språk, man behöver inte prata svenska, engelska eller något annat. Alla kan utrycka sig med kroppen och dans är att kommunicera, säger Flavia Devonas.

Syftet med projektet, som startar 27 juni och pågår en vecka, är att bygga broar mellan personer med olika kulturell bakgrund. Under 2014 flyttade ett stort antal flyktingar till Lillhärdal och under de senaste åren har det även kommit många flyktingar till Ytterhogdal, Sveg och Hede.

Flavia Devonas ser ett behov av att människor från olika kulturer möts och lär känna varandra bättre.

– Inte bara här i Lillhärdal utan överallt. Speciellt nu när det kommer så många människor, säger hon.

Dansintegrationsprojektet riktar sig mot barn och ungdomar från 12-18 år och stöds av försäkringsbolaget Skandias ”Idéer för livet”. Att vara med är gratis och projektet ska mynna ut i en kort föreställning som kan visas för publik.