Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans allt mer populärt i Svenstavik

Intresset för dans har ökat rejält i Svenstavik. På bara ett år har antalet deltagare som tränar olika danser ökat nästan tredubbelt.

– Det har spridit sig, säger ledaren Josefine Olsson.

Förra hösten startade Josefine Olsson kurser i streetdance, jazzdans och showdance i Svenstavik. Första terminen hade hon omkring 30 deltagare i sina grupper – den här terminen var det närmare 90.

– Jag har haft uppvisningar varje termin och försökt få med så många som möjligt. Det har väl spridit sig, ungdomarna tycker väl att det ser roligt ut. Sedan är det något annat än vad de är vana att göra på fritiden. Jag tror att många vill testa något annat, säger Josefine Olsson.

Nyligen avslutades den här terminen med en stor dansuppvisning på Mediecenter i Svenstavik. Grupperna gav två föreställningar – som båda var slutsålda.

– Vi fick ta in 150 personer i lokalen – så det blev 300 personer. Jag är förvånad att det kom så många i lilla Svenstavik. Jag kan inte vara mer nöjd, säger Josefine Olsson.

Själv har hon gått flera utbildningar inom dansen, både på gymnasiet och på folkhögskola. Till våren tänker hon söka nya skolor, men först lutar det åt att det blir en termin till med danskurser i Svenstavik.

– Jag hinner nog köra en termin till, säger Josefine Olsson.