Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danny Saucedos poppiga julklapp

/
  • Danny Saucedo släpper sitt nya album på självaste julafton.  Foto: Stenhammar Music Group

Danny Saucedo skriver musik, turnerar och häckar i tv-rutan – men musikbranschens julklappsrejs deltar han inte i. Danny släpper nya plattan ”Set your body free” på julafton.

Annons

Medan andra artister som bäst kämpar för att bli klara med sina skivor i tid till julhandeln har Danny inför sin andra soloskiva bestämt sig för att göra något helt annat.

– Alla artister släpper skivor 3-4 veckor innan jul. Jag vill inte släppa när alla andra släpper; det är tråkigt och förutsägbart. Och de skivorna slutar sälja efter julafton – jag vill sälja även nästa år!

Datumet är annorlunda, men det musikaliska innehållet, både på singeln ”Radio” och övriga skivan, är mer av den dansmusik han gjort sig känd för tidigare – och han har målgruppen klar för sig.

– Alla som rör sig ute och festar! Unga människor – alla 25-åringar som inte har fått barn än. Visst, min mormor älskar ju min musik, men hon är kanske partisk, skrattar han. Jag tycker om att dansa och röra mig och gör gärna musik man kan groova till.

Och att Danny Saucedo inte ville göra den sorts poprock som många tidigare ”Idol”-deltagare har begåvat marknaden med visste han tidigt. Skivbolaget tussade följaktligen ihop honom med dansproducenter, singeln ”Tokyo” släpptes och plötsligt hade ”Idol”-Danny hitlisteframgångar och en egen musikkarriär.

– Jag är jättebekväm med att det jag gör är kommersiellt. Det är kul när man får den stora massan att tycka om något. Då har man lyckats, säger han.

Mer läsning

Annons