Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danielsson: "Har aldrig lidit av dåligt självförtroende"

Alx Danielsson tystade tvivlarna på Mantorp. Jämten sopade rent och gick upp till en slutlig tredjeplats i sammandraget i V8 Thunder Cars.

– Otroligt skönt, säger han.

Det har varit en strulig säsong på hemmaplan för Alx Danielsson och teamet Memphis Racing. Bilen har inte fungerat och resultaten har uteblivit.

I kölvattnet har det också dykt upp tvivlare som har ifrågasatt jämtens något kaxiga framtoning.

– Jag har ju aldrig lidit av dåligt självförtroende. Men det verkar som att man måste bevisa sig hela tiden. När jag har en av de bästa bilarna, då vinner jag, säger Alx Danielsson.

Men helgens två segrar på Mantorp kom inte utan arbete. Teamet har lagt ner mycket jobb på bilen efter fiaskot i Östersund.

– Vi har bytt både motor och chassi. Det är en helt ny bil. Och med de motgångar vi har haft så är det otroligt skönt att det nu äntligen fungerar.

Redan i kvalet stod det klart vem som skulle dominera under helgen. Alx körde på makalösa 1.19,881. Sju tiondelar före tvåan Jens Edman.

– Normalt brukar förarna ligga inom två hundradelar från varandra så där gick det riktigt snabbt, konstaterar Alx.

Det första heatet vanns med drygt 5,5 sekunder och det andra med 1,7 sekunder. Uppvisningen förde upp Alx Danielsson till en slutlig tredjeplats i sammandraget.

– Jag har haft en kanonbil. Det är en lagidrott och mekanikerna har verkligen gjort ett kanonjobb, säger Alx Danielsson, vars huvudmekaniker RIcky Rasenius blev prisad som årets mekaniker i V8 Thunder Cars.

Frågan är nu om teamet ställer upp även nästa år.

– Vi skulle bara kunna dra ett skynke över bilen och ta ut den på våren. Nu är den i toppskick. Men vi får se vad vi tar för beslut.