Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Sedin matchhjälte

Annons


Vancouvers Daniel Sedin avgjorde NHL-matchen mot Minnesota med sitt 3–2 mål i tredje perioden.

-Demitra och Henke spelade fram mig, så jag hade öppen bur, säger han till Expressen på nätet.

Pavol Demitra är den senaste i raden av kedjekompisar till tvillingarna Daniel och Henrik Sedin. I matchen mot Minnesota visade det sig vara en lysande kombination. Demitra gjorde ett mål, med Henrik Sedin (och Alexander Edler) som framspelare, och så låg trion bakom det avgörande målet 11.41 in i tredje perioden.

Finländaren Mikko Koivu gjorde Minnesotas båda mål, Kim Johnsson spelade fram till Koivus andra.

Vancouver utökade i och med segern sin ledning i den nordvästra divisionen till tre poäng.

-Detroit och San Jose fortsätter att vinna och vår egen division är alltid tuff, så varje poäng är otroligt viktig, säger Daniel Sedin.

Detroit slog Edmonton borta med 4–3. Efter en makalös första period från Detroits sida hämtade sig aldrig Edmonton. Detroit hade tio skott på mål i den första perioden varav tre hade passerat Dwayne Roloson i Edmontons mål redan efter tio minuter. Det var tillräckligt för att han skulle få kliva av isen. Lagkaptenen Nicklas Lidström svarade för två assist.

Erik Ersberg framstår allt mer som Los Angeles förstemålvakt. Han stod för åttonde matchen i följd och räddade 19 av 21 skott då Los Angeles vann över Washington med 5–2. Nicklas Bäckström gjorde Washingtons första mål i power play i andra perioden.

Mer läsning

Annons