Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Östlund

/

Daniel växte upp i Valla, Frösön. Efter grundskolan gick Daniel Hotell- och restaurangprogrammet vid Palmcrantzskolan, då han tidigt i sitt liv bestämt sig för att bli kock. Han var mycket intresserad av mat och matlagning i alla dess former.

Annons

Under hans tredje år på gymnasiet flyttade han till Göteborg för att fortsätta läsa hotell- och restaurang med inriktning sjöfart vid Ester Mosessons gymnasium, med tillhörande praktik på ett oceanfartyg.

Daniel jobbade därefter som kock på Liseberg samt på Folkets Hus i Östersund. Värnplikten fullgjorde han som kock på kustkorvetten HMS Malmö vid Örlogsbasen K12 i Karlskrona. Efter militärtjänstgöring fortsatte Daniel sin bana som kock. Han säsongsarbetade i bland annat Fjällhalsen och Höglekardalen. Våren 2008 flyttade Daniel till Stockholm, där han arbetade vid Scandic Hotell Alvik, där han trivdes utmärkt.

Daniel var en genomsnäll och mycket social kille med många vänner och bekanta överallt där han har befunnit sig. Han var likaså en mycket driftig och företagssam person som verkligen tyckte om att arbeta. Redan i tolv-trettonårsåldern hade han ett flertal extrajobb, alltifrån försäljning av bingolotter och arbete som cykelreparatör till lagerarbete och skötsel av fiskedammen vid Ica matpiraten.

I sitt unga liv testade han många olika idrotter, alltifrån fotboll till downhill och skidåkning i alla dess former. På senare år tyckte han om att styrketräna och åka slalom. Han var även intresserad av hundar, jakt, fiske och friluftsliv. Han trivdes förträffligt i familjens fjällstuga under årets samtliga säsonger. Han tyckte även om att resa och han gjorde ett flertal resor i både Sverige och utomlands.

Daniel somnade in i sitt barndomshem en vacker junidag, omgiven av familjen. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och han saknas av mamma, pappa, systrar med respektive, samt övrig släkt och många, många vänner.

Mer läsning

Annons