Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Karlsson

Daniels liv började i Hammerdal. Han var en mycket aktiv kille redan från början. Vid 2,5 års ålder drabbades han av astma, men det hindrade honom inte från skidframgångar och den ihärdiga träning viljan. Vid 8 års ålder började han åka skidor i Hammerdals IF. Det tog cirka två år innan han ville åka sin första tävling. Tävlingen var i Föllinge och en pallplats blev resultatet. I och med den tävlingen fick Daniel blodad tand för att tävla.

På sommaren var Daniel mycket med sin morfar och sin kusin och fiskade. Det blev många abborrar, som de rökte och delade ut till grannarna runt om i Norderåsen.

Grundskolan gick han på Grevåkerskolan i Hammerdal. I högstadiet när alla skulle på friluftsdagar, då frågade han om det var okej om han åkte till Strömsund och tränade med gymnasieelever istället, och så blev det!

Daniel representerade J/H i Kalle Anka och Folksam cup under fyra år.

Som 15-åring beslutade Daniel sig för att byta klubb till Östersunds SK, för att kunna utvecklas som skidåkare och kunna få möjligheten att träna med jämnåriga. Det innebar att Daniel åkte de 7 milen till Östersund 2-3 gånger i veckan tillsammans med sin pappa. vid sidan av skidåkningen hade Daniel ett stort intresse för motorer, fiske och musik. Det blev en hel del fjällturer och skoterturer. Men det mesta kretsade kring skidåkningen.

Efter grundskolan var Daniels högsta önskan att få gå på Järpens skidgymnasium, och så blev det! Första året bodde Daniel på elevhem där han trivdes mycket bra och fick många vänner. Under de tre följande åren bodde Daniel i en egen lägenhet där alla vänner kom och gick och var alltid lika välkomna! Under gymnasietiden började Daniel att arbeta för familjens företag när han hade lov och även helger när det inte var tävlingar eller läger.

Daniel fick en ryggskada under tiden i Järpen, vilket innebar att han inte kunde träna och tävla som han ville. Men Daniel kämpade på och kunde träna vidare. Under tiden som han gick i Järpen väcktes ett intresse för att spela gitarr.

Livet i en kappsäck var Daniels melodi. Han hade det nödvändigaste i väskan, lite träningskläder, lite ombyte och necessären. Han fick uppleva många spännande resor och läger, bland annat USA och Ramsau!

Daniel var bekymrad för vad han skulle göra efter Järpen, men efter ett möte med Åsarna Ski Academy bestämde han sig på några timmar att han skulle flytta till Åsarna och börja på akademin. Vilket blev en fullträff! Daniel trivdes otroligt bra och fick ännu fler vänner som tillsammans med de andra vännerna alltid var lika välkomna i hans hem!

I mitten på januari började Daniel att arbeta på Energi & VVS-Huset. Hanl trivdes otroligt bra med arbetskamrater, arbetsuppgifter och fick dessutom lägga upp arbetstiderna så att det passade skidåkningen

Många roliga och spontana upptåg har Daniel gjort genom åren tillsammans med sina vänner! Ett av alla infall var när Daniel ringde och sa, ”mamma, bli inte arg nu, men jag åker utomlands”. -”När då?” ”Om några timmar, vi är på Arlanda nu”. Daniel åkte tillsammans med några av sina vänner till Barcelona.

En annan gång kom ett brev om trängselskatt på bilen Daniel körde. Han fick frågan ”har du varit i Stockholm? Han svarade ”Nää… jo förresten, vi var dit och köpte en korv!”

Det finns hur mycket som helst att skriva när det gäller Daniels upptåg och spontana infall tillsammans med sina vänner!

För Daniel har tränarna och ledare alltid blivit mer än bara tränare och ledare!

Daniel hade ett stort och varmt hjärta för sin familj. Vi kommer att sakna stunder som när Daniel och hans lillasyster myser tätt, tätt omslingrade av varandra i soffan. Daniel var så lycklig för sitt nya liv med nya skoter, nytt arbete och Åsarna Ski Academy!

Vi känner otrolig stor sorg och saknad men med många fina minnen av Daniel!

Himlen behövde en hjälte, och det var han!

Mamma och pappa

Emilié och Wilma