Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Fredberg

/

Annons

Daniel Fredberg

Aspås

Vår käre vän, fiskekamrat och medmusikant Daniel Fredberg, har 41 år gammal hastigt lämnat oss i Aspås den 1 december 2008.

Daniel föddes i Stockholm men tillbringade efter skolan större delen av sitt liv i Jämtland.Sin militärtjänst gjorde han med sedvanlig personlig entusiasm förlagd vid K 4 i Arvidsjaur. Efter avslutade ekonomistudier började Daniel i mitten på 90-talet att arbeta på Östersunds-Postens webbyrå Adeprimo.

Daniel hade många förmågor och sökte hela tiden nya utmaningar i yrkeslivet. Som restaurangchef ansvarade han för etableringen av McDonalds i Lillänge, hans musikaliska intresse förde honom vidare till ett jobb som musiklärare och vid tiden för sin bortgång drev Daniel egen verksamhet med konsultuppdrag inom media och försäljning.

Daniel var en solidarisk och engagerad person. Hans inneboende nyfikenhet för de mest skilda ämnesområden gjorde honom till en god lyssnare som alltid satte andra före sig själv. Daniel var en ordets man med den ovanliga egenskapen att han både kunde vara en kritisk debattör med knivskarpa analyser och en person som i nästa stund, med bländande humor och verbalitet, fick sin omgivning att se det uppenbara.

Daniel hade mycket bestämda åsikter och hade ofta en orubblig syn på saker och ting, dock ändå parat med självinsikt och distans till dessa egenskaper i sin personlighet, något som ofta tog sig uttryck i långa ”verbala kraftmätningar” med oss vänner. Han besatt en gränslös energi i det mesta han företog sig, vare sig det gällde anordnandet av lokala rock- och blueskonserter, att sätta samman ett hockeylag eller komponerandet av en utsökt middag på egenhändigt skjuten ripa med ett vältempererat Rieslingvin till.

Daniel var som lyckligast på fjället, med sina två fågelhundar som han lade stor energi på att träna inför ripjakten i sitt älskade Inviken i den jämtländska fjällvärlden. Daniel brann för sina fritidsaktiviteter och kunde i timmar diskutera den mest effektiva färgen på ett rödingbete, eller den optimala vattentemperaturen för öringens huggperioder. Han var en mycket kompetent gitarrist som gärna ”jammade” långt in på småtimmarna om tillfälle gavs.

Saknaden efter hans inspirerande personlighet är stor. Vi kommer också att sakna hans entusiastiska telefonsamtal med den karaktäristiska stockholmsdialekt som han aldrig övergav.

Mer läsning

Annons