Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Blom

/

Annons

Lit

Daniel Blom, Lit, har avlidit i en ålder av 90 år.

Daniel föddes i Fyrsjön, Hammerdal, som äldst i en skara av sex syskon. Han började i unga år att arbeta med flottning av timmer genom att köra flottningsbåt för Flottningsföreningen och fortsatte sedan med schaktningsarbeten vid kraftverksbyggen. Så småningom startade han upp företaget Blom och Jönsson, ett entreprenadföretag inom grus- och krossverksamhet. Där var han verksam fram till pensioneringen, då företaget avyttrades.

Entreprenörsandan fortsatte dock under några år, efter pensionen, med försäljning av jämtländska delikatesser, som bland annat getost, tunnbröd och hjortron. Försäkringar var under flera år ett intresse som han hade vid sidan av sin ordinarie verksamhet och tidvis var han en av Skandias bästa säljare i regionen. Detta gav som resultat att han fick möjlighet att åka till Hamburg, London och till VM i Helsingfors och se tävlingarna på plats.

Daniel gifte sig med Linnea Stenlund, från Norsjö i Västerbotten och tillsammans fick de sonen Kenneth.

Att vistas i naturen var ett stort fritidsintresse och på 50-talet byggde han ett fritidshus i Storlien, dit han reste med familjen så ofta han hade möjlighet. Här kunde han plocka bär och ta promenader med familjens hund.

Daniel tyckte också om att resa tillsammans med familjen och tillbringade många somrar i Tylösand. Efterhand blev resorna längre besökte många turistorter i utomlands, men helst reste han till Spanien. Under många år tillbringade Daniel och Linnea flera månader under vintersäsongen på Mallorca där de återsåg svenska vänner varje år. Att spela boule blev där hans stora intresse och han tog hem mästartiteln flera år.

Under alla år var fisket hans riktigt stora intresse. Vid flera olika sjöar hade han båtar för att kunna lägga ut nät och fiska öring och röding.

Daniel var mycket mån om sin familj och har under alla år tillbringat mycket tid med sina barnbarn, alltid glad och positiv och nära till skämt och hade minnet i behåll ända till slutet.

Daniel Blom sörjs av sonen Kenneth med familj samt släkt och vänner.

Mer läsning

Annons