Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Adams-Rays fenomenala låt

"Allt suddas ut"

(Lagom/Universal)

Bästa låt: "Babbelover"

Kom ihåg en sak när du lyssnar på Daniel Adams-Rays nya skiva, och skriv upp det här nu: "Babbelover". Låten är helt fenomenal, både som drömsk poplåt och samhällskommentar.

"Tårarnas reservoar" låter misstänkt lik "Svart" från debuten "Svart, vitt och allt däremellan", men i övrigt har Daniel Adams-Ray tagit ett stort kliv framåt. Mindre lek och klackarna i taket, mer allvar, större perspektiv och en fin hybrid mellan rap och storslagna körer. För ja, rappen är tillbaka även om uttrycket känns ljusår från Adams-Rays och Oskar Linnros insomnade hiphopduos Snooks kalasiga framtoning.

Ibland blir det kanske lite väl många element, som om skivan vill vara en ren begåvningsuppvisning. Men på det stora hela är "Allt suddas ut" en mycket värdig uppföljare till den toksuccé som förra skivan blev.

TT Spektra