Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dan Andersson med countrystuk

När jag fick den här skivan i min hand var första funderingen: ”Ytterligare en skiva med Dan Anderssontolkningar?

Annons

 Räcker det inte med de hundratals som redan finns?” Men när jag startade cd-spelaren och satte mig ner för att lyssna så kom mina farhågor genast på skam.

Det här är Dan Andersson på ett nytt sätt med lite countrystuk och Tommy Andersson från Östersund hjälper till med sin steelgitar på ett mjukt och följsamt sätt.

Rolf Larsson, som sjungit in den nya plattan, har en passande röst för Dan Anderssons visor. Med sin djupa basröst ger han en ny dimension till ”Helgdagskväll i timmerkojan”, ”Omkring tiggarn från Luossa” och de andra odödliga sångerna.

Jag ringer upp Rolf Larsson, som bodde i Östersund några år i slutet av 1970-talet. Han spelade med Roland Cedermark i 16 år. Efter det började han spela med Trio med Bumba.

– Det händer att Folke Lindqvist gästspelar i trion, det är spelningar jag ser fram emot, säger han.

Varför blev det Dan Andersson på din nya cd?

– Det är många som frågat mig under åren varför jag inte spelat in hans låtar och nu har jag gjort det, fast på mitt sätt. Jag tyckte att det fattades en skiva med Dan Andersson som svängde till det. Nu har vi gjort en sådan, säger Rolf Larsson.

Om jag får välja en favorit bland låtarna så blir det ”Brooklandsvägen”. Kanske en av de bästa tolkningarna som gjorts av den låten, tycker jag.