Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damon Albarn

"Everyday robots"
(Parlophone/Warner)
Bästa låt: "Everyday robots"

Personligen tycker jag Blurs musik har åldrats dåligt, och Damon Albarns afrikanska äventyr har inte alltid träffat rätt. Men han har aldrig varit tråkig. Han vilar inte på nostalgiska gamla lagrar. Det ska han få beröm för.

Nu kommer en soloskiva som är fruktansvärt typisk för en medelålders före detta popstjärna. Han blandar lite folkrock med soul - till och med lite gospel, nostalgiska texter om barndomen i kvarteren där hemma blandas med typiska gubbobservationer om att smarta mobiltelefoner gör oss till robotar. Någon låt är tillägnad barnen.

Det gungar på i sakta mak. Lite electronica får ta plats, men inte för mycket så att det skaver för den nostalgiske lyssnaren. Man trivs rätt bra i hans oklanderliga hipstersällskap och Damon Albarn har återigen funnit en väg att förnya sin karriär på ett värdigt sätt nu när han snart är 50 år. Flott, ändå.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se