Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damn trivs i Timbuktus sällskap

Annons


Damn är aktuella med sitt första album på fyra år. Att vara ständigt kompband till Timbuktu kostar på.

-Det är ju ett otroligt lyxproblem, men visst har vi svårt att få tid med vårt eget band, säger sångaren Svante Lodén.

"Let's zoom in" ges ut samtidigt som de åtta killarna i Damn ger sig ut på vägarna med Jason "Timbuktu" Diakité för en stor höstturné. Inte så mycket tid att fokusera på sitt eget med andra ord. Men medlemmarna i Damn är vana.

-Det här känns jättebra. Vi har gjort så många turnéer med Jason utan att ha en ny skiva i bagaget, så att få presentera nya låtar för publiken, att ha skivan med sig ut, för ett band i vår storleksordning är det oslagbart, säger Svante Lodén.

Damn anno 2008 är ett band som hittat sitt uttryck, säger han.

-Vi har en ganska så spretig blandning av influenser från många former av svängmusik - latin, funk, soul, pop och afro - men jag tycker att vi har hittat vår egen stil nu, vi har blivit vuxnare. Inte tråkigt vuxna, utan mer att vi vet vilka vi är.

Han säger att han personligen påverkas mycket av samarbetet med Timbuktu.

-Jag vill göra musik när jag spelar med honom. Han är extremt uppmuntrande, ett stort fan av vår musik. Han ligger på, pushar mig väldigt mycket, säger att jag inte ska vara blyg och så, utan framhålla Damn i stället.

TT Spektra: Finns det inga nackdelar med att ständigt stå bakom honom?

-Jo, det tar ju fyra år att göra en ny skiva, fast två månader i effektiv tid, haha. Det är ju ett otroligt lyxproblem, men visst har vi svårt att få tid med vårt eget band. Men allt vi gör med Timbuktu är en investering i Damn också, säger Svante Lodén.

Mer läsning

Annons