Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt av P4 att uppmuntra samtal om tråkiga jobb

Det var säkert bara ”en rolig grej” hos P4 Jämtlands morgonprogram i torsdags när de ville ha hjälp av lyssnarna att kora världens tråkigaste sommarjobb. Men det är otroligt dåligt av P4 Jämtland att uppmuntra ungdomar att prata om hur tråkigt det är att jobba. Jobb ska ju vara kul!

Givetvis är väl inte alla sommarjobb som en dag på Gröna Lund, men att hjälpa ungdomar in i arbetslivet och ge dem lite arbetslivserfarenhet med arbetstider och allt som det innebär med att ha ett sommarjobb är ett riktigt bra sätt för en god start i livet. Det är att hjälpa ungdomar att utveckla de färdigheter och det självförtroende som värderas högt av framtida arbetsgivare senare i arbetslivet, samtidigt som de gör positiva saker i sin omgivning.

Sommaren är en tid för bad, sol, glass, men för många kan ett sommarjobb vara motivationen för att komma upp ur sängen på morgonen. Om de inte hade ett sommarjobb skulle de kanske inte ha så mycket annat att göra.

Många företag i kommuner runt om i Sverige tar en aktiv roll i att anställa ungdomar i sommar. Sommarjobb handlar inte om någon ansträngande välgörenhet. Det är unga killar och tjejer som både vill och är redo att arbeta på de företag som håller igång de lokala ekonomierna. Tack alla företag som anställer en ung kille eller tjej under sommaren och tack alla ungdomar som vill sommarjobba!

Ola Toftegaard, Svenskt Näringsliv Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel