Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåliga deltidsregler

Annons

Några partier vill höja a-kasseersättningen, vilket är bra men jag har inte sett något som vill ändra de idiotiska deltidsreglerna i den. Dels att man bara får jobba deltid i 75 dagar och de försvinner fort om man annars går på heltid. Var själv arbetslös för något år sedan och tog någon dag/halvdag med annat arbete för jag inbillade mig att det var bättre att jobba alls än inget och så möjlighet att prova på något helt annat.

Detta slutade jag snart med då det försvann flera dagar av de 75 rätt fort. Sedan läste jag i LT om deltidsbrandmännen som får problem om de blir arbetslösa på sitt ordinarie jobb och måste säga upp sig från sitt brandmannajobb efter en tid pga reglerna. Så idiotiskt. De som vill ändra på ersättningen måste vara beredda på att ändra dessa regler också. Sedan så var det frågan om en brandman skadar sig under utryckning måste hans vanliga arbetsgivare stå för sjukersättningen. En brandman är ju till för samhällets bästa och bör därför få ersättning från försäkringskassan om han skadar sig. Ska allting behöva vara så himla krångligt. Nu vill jag ha svar från framförallt V och SAP om detta.

Dåliga regler måste kunna ändras

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel