Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig visbevakning

Vi var rätt många som söndagen 3 oktober tog plats i Vinterträdgården, före detta Folkets Hus, för att lyssna till musik av Östersunds orkesterförening tillsammans med operasångaren Martin Lögdström och vissångaren Anders Hedén.

Döm om min förvåning när måndagens LT inte har mer att komma med i sin ”kulturella bevakning” av konserten än en ett ”fnuttigt” litet foto och en lika ”fnuttig” liten text.... med fokus på Martin Lögdström.

Läsaren får därutöver, med några få ord, endast veta att publiken också fick lyssna till sånger av Allan Edwall. Att det var vissångaren Anders Hedén, som på sitt förtjänstfulla sätt framförde visorna har LT uppenbarligen inte ansett värt att nämna. Jag tror faktiskt inte publiken delar ltz: s uppfattning.

Kåre

LT svarar direkt: På LT:s kulturredaktion har vi stora ambitioner när det gäller bevakningen av musiklivet i länet, men vi klarar inte att vara med överallt där vi borde vara. Ganska ofta tvingas vi välja bort evenemang som vi skulle vilja bevaka.

Konserten ”Östersunds Orkesterförening spelar Allan” var ett sådant evenemang.

Ingen av de skribenter som brukar recensera klassisk musik i LT var tillgänglig förra söndagen. Däremot fanns en fotograf i tjänst, och i valet mellan att inte alls uppmärksamma konserten eller åtminstone gå dit och ta en bild så valde vi det senare.

Du tycker att det blev ”fnuttigt” och det är en åsikt som vi tar till oss. Jag kan bara konstatera att vi gjorde vad vi kunde just den här dagen och påminner om att såväl Östersunds Orkesterförening som Anders Hedén har fått omfattande recensioner av många tidigare konserter.

Åsa Eriksson Ahnfelt

kulturredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel