Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig väg blev sämre

För några veckor sedan startade arbetet med att förbättra grusvägen mellan Hede och Messlingen. Resultatet blev att den redan dåliga vägen blev ännu sämre. Nu råder rena upprorsstämningen och väghållaren Svevia får kritik.

– Jag fattar ingenting. De har dragit upp en massa storsten och lera på vägbanan. Vägen var dålig förut men nu är den knappt körbar och de som kör där får sina bilar sönderslagna, säger Jeanette Svärd i Messlingen.

Hon är långt ifrån ensam med sin kritik. Många är det som hört av sig till TH och berättat om punkteringar och sönderslagna fordon.

– Jag förstår varför de har hyvlat upp vägdiken, men jobbet är ju inte ens halvgjort. De måste ju släthyvla och få bort ojämnheter och stora stenar som finns på vägbanan, säger Göran Ottosson från Östavall som har ett fritidshus i Nysätern.

För två dagar sedan fick han bakrutan sönderslagen av en stor sten och i går skar en sten genom ett däck.

– Det är rent ut sagt bedrövligt, bara i vår familj har vi fått tre punkteringar och lika många stenskott på rutorna, säger Jeanette Svärd.

På mackarna och däckföretagen har de fullt upp att hinna med alla punkteringar och fordonsskadorna som blir efter vägen. På OKQ8 i Funäsdalen säger man att det är minst en bilist per dag som kommer med ett trasigt däck. Lika är det på Däckab i Hede.

Ansvariga vid Svevia, som på Trafikverkets uppdrag ansvarar för vägen, har en viss förståelse för den kritik som framförs.

– Vi har dikat upp vägen enligt Trafikverkets beställning. Tyvärr slog kylan till och det gick inte att hyvla. Men plusgrader är på gång och vi räknar med att göra en avjämning de närmaste dagarna. säger Jimmy Åslund vid Svevia.