Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig styrfart i Krokom

Håkan Larsson (C) svarar på min insändare och målar upp en bild av att det inte är någon skillnad på de styrande och oppositionen.

Vi har i dag långa bostadsköer i kommunen. Unga som vill flytta hemifrån behöver få tillgång till en bostad och äldre som vill flytta till annat boende måste kunna få göra det.

Jag är inte nöjd över hur det ser ut i Krokom i dag vad gäller styrningen av samhällsbygget.

Centern har styrt Krokoms kommun sedan 2006 och tog över efter att vi socialdemokrater tagit ansvar för framtiden och sett till att det fanns färdiga områden för nya bostäder. Ni kunde i princip bara trycka på knappen.

Hur mycket mark har ni köpt in för framtida bostäder sedan ni kom till makten? Inte mycket, om något. Ni har tappat styrfarten vad gäller samhällsbygget i kommunen.

Det stämmer att vi i oppositionen väljer att lägga nästan 5 miljoner mer till andra ändamål, som du väljer att beskriva det som. Det är mer pengar till bland annat barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden.

Vi vill genomföra ett pilotprojekt 6-timmars arbetsdag med bibehållen lön inom äldreomsorgen, investera i attraktivare utemiljöer i våra tätorter och inrätta en samhällsplanerare att leda samhällsbygget baserat på politikens visioner.

Väljarna har snart möjlighet att säga sitt om hur kommunens utveckling ska se ut framöver.

Vi socialdemokrater vill utveckla bostadsmarknaden och föra utvecklingen framåt i hela kommunen. Vi välkomnar fler att sluta upp kring detta.

Niklas Rhodin (S)

Oppositionsråd Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel