Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig ledning i Bräcke

Ett personalproblem uppstår i kommunen. Kommunchefen har inte kompetens att hantera frågan själv, kallar då ihop sina ”styrkor” och beslutar sig för att lösa ut den person som enligt tidningsartikel i LT 5 maj gjort ett lyckat jobb helt enligt de politiska besluten.

Är det Bräcke kommuns mening att den som gör sitt jobb ska bort och den som inte klarar av att hantera sitt uppdrag ska vara kvar? Personalproblem kan väl uppstå i en organisation med stora sparbeting och många anställda, men är inte det en kommunchefs uppgift att lösa? Har han inte lön för det?

Nästa fråga är när ska politikerna krypa fram ur garderoberna? Ordf Sven-Åke Draxten säger ”saken är ett administrativt ärende som inte berör honom”!! Har kommunchefen ett trollspö, eller tar han av egna pengar till lösensumman, eftersom den pol ledningen inte berörs och verksamheten har ett sparbeting på 7 miljoner kronor? Det kan väl inte vara skattebetalarna som ska lösa ut en kompetent och bra chef med 1,4 milj när det därutöver finns ett sparbeting på 7 milj kr inom vård och omsorg? Till de kvinnor som trätt fram: bra att ni klev fram, sov gott, situationen har aldrig uppstått om problemet hanterats av en kunnig och kompetent ledning!

Skattebetalande kvinna i Bräcke kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel