Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig integration

Efter att ha sett "Uppdrag granskning" om Biskopsgården och det segregerade samhälle som har uppstått blir man bestört, men inte förvånad.

Att komma in som asylsökande i vårt samhälle och ta del av vårt sätt att leva kräver en introduktion av den kommun som tar emot nyanlända.

Detta har ofta inte fungerat. Kommunerna som tilldelas ett visst antal asylsökande har inte varit redo eller haft resurser att kunna upplysa om och förmedla de viktiga frågor som är en början till integration, vilket har resulterat i att många de nyanlända har sökt sig till sina landsmän och i mångt och mycket fortsatt leva som de gjort i sitt hemland.

Det gör att det bildas segregerade områden. Vi måste ha en human, men också kontrollerad migrationspolitik som gör att vårt samhälle ska kunna ge en fristad för människor i nöd. Men vi ska också kunna ställa krav på att man ska ta seden dit man kommer.

När man pratar med invånare som arbetskraftinvandrade på 60-talet och flera årtionden framåt så känner de inte igen sig alls i nuvarande invandringspolitik .

Förr var det bara att ta seden dit man kom och se till ta sitt ansvar och sköta sitt arbete för att få ihop till mat och uppehälle. Då blev man automatiskt integrerad på ett naturligt sätt utan bidrag och annan hjälp av stat och kommun.

I dag har vi ett helt annat läge, vårt land har inte förutsättningar som fanns då. Detta gör att den höga invandringen ställer till problem som måste tas på allvar! Nu krävs sunt förnuft och företagsamhet  av berörda politiker för att kunna få grepp om detta dilemma.

Gerhard Carlsson, numera Framstegspartist 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel