Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig fiskelycka vid trolling-tävling i Hallen

Fiskelyckan var dålig för de flesta, trots det blev årets Storsjötrolling en succé för arrangörerna.

- Vädrets makter stod oss bi och många fiskare uppskattar tävlingen, men visst hade man kunnat önska sig mer fisk för deltagarna, säger tävlingsledaren Åke Granlöv.

58 team från hela landet ställde upp i den nionde upplagan av Storsjötrollingen som avgjordes i Hallen från torsdag till lördag.

Minimalt två och maximalt tre deltagare per lag får ställa upp och som mest plocka upp sex fiskar per team och dag. Antalet fångade fiskar och dess vikt poängbedöms sedan och räknas ihop för att få till ett slutresultat, den med flest poäng efter den sista dagen vinner.

För att fiskarna ska bli godkända måste de dock vara minst 52 centimeter långa.

– Tidigare har vi haft en gräns på 50 centimeter, men då fiskade många team snabbt fullt i sina kvoter. Det gäller att hitta en bra balans där tävlingen blir utslagsgivande, samtidigt som det heller inte ska vara för svårt att dra upp fiskar, säger Åke Granlöv.

Kanske var årets krav lite för tufft ställda. Inget team lyckades dra upp sex fiskar någon dag.

Närmast kom totaltvåan Team Strike/Pro från Bruzaholm som drog upp fyra kanadarödingar första tävlingsdagen, men sedan nollade sig igenom både fredagen och lördagen.

23 av teamen misslyckades till och med att få ett resultat överhuvudtaget.

– Det var osedvanligt dåligt napp i årets tävling, vi har aldrig haft så här lite fisk på de nio år vi kört tävlingen. Det är svårt att säga vad det beror på, men eftersom vintern var så kall i år är det extra kallt i vattnet nu, säger Åke Granlöv.

– Dessutom sägs det att månens position påverkar fiskens huggvilja, kanske stod den dåligt också.

Traditionellt sett har fiskare från syd-Sverige dominerat trolling-sporten på nationell nivå, men på senare år har duktiga aktiva kommit fram även på våra breddgrader.

Det visade sig inte minst i årets tävling, där hemmaklubben Hallen fick en niondeplats genom Team Dundee.

Ännu bättre gick det för Östersunds-teamet goforit.se som vann hela tävlingen.

– Vi börjar spotta upp oss med allt duktigare fiskare här uppe. Det betyder mycket för sportens fortsatta utveckling, säger Åke Granlöv som berättar att Hallen nu ansöker om att få arrangera nästa års SM.

– Vi brukar få mycket bra kritik för vår tävling och nu vill vi flytta fram positionerna ännu mer. Jag tror att vi ligger bra till i konkurrensen om SM-tävlingarna 2011.