Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig arbetsro i skolan

Eleverna i Strömsunds kommun har fått sätta betyg på din egen grundskola. Resultatet? Både ris och ros.

I somras skickade barn- och utbildningsförvaltningen en enkätundersökning till 437 elever och målsmän i Strömsunds kommunala grundskolor. Totalt svarade ungefär en tredjedel och resultatet visar att eleverna på många punkter är nöjda med sin skolgång. När det handlar om trivsel visar enkätsvaren att en stor majoritet av eleverna trivs eller trivs väldigt mycket i skolan, både med de vuxna som finns där och med sina skolkamrater.

De allra flesta känner sig också trygga i skolan. Däremot har 17,5 procent av eleverna svarat att de inte tycker att de vuxna inom skolan aktivt motverkar att någon behandlas illa.

En relativt stor andel av eleverna är nöjd med den hjälp de får i skolarbetet och hur bra lärarna är på att förklara. Men det är tydligt att flickorna är mer nöjda med pedagogiken än pojkarna. När det gäller arbetsro i skolan så svarar mer än 40 procent att de inte är helt nöjda eller inte alls nöjda. På den punkten är det tydligt att flickorna är betydligt mindre nöjda än pojkarna.

Trots att relativt många är missnöjda med arbetsron i kommunens grundskolor så har läget förbättrats jämfört med de enkätsvar som kom in 2011 och 2012.

I enkätundersökningen får eleverna även frågor om skolmaten. De allra flesta äter mat på skolan alltid eller oftast men mer än var tredje elev svarar att de inte är nöjda med den lunch som serveras.