Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagverksamheten i Gamla kyrkan försvinner

När kyrkorådet i Östersunds församling sammanträdde på torsdagen blev det klart att det inte längre ska bedrivas någon daglig diakoniverksamhet i Gamla kyrkan. Beslutet fattades i enighet.

Annons

Beslutet föranleddes av en lång diskussion berättar Kyrkorådet ordförande Linn Berglin, (S).

– Under diskussionerna var det några som tyckte att verksamheten skulle fortstätta men när vi sedan gick till beslut var alla eniga. Det blev inga reservationer och ingen votering, säger Linn Berglin.

Hon vill betona att förslaget till att inte bedriva diakoniverksamhet i Gamla kyrkan kommer från verksamheten själv, och inte från politikerna.

– Vi beslutade vi enligt deras förslag. Kyrkoherden och diakonisamordnarna själva ska bestämma hur diakoniverksamheten ska utvecklas.

Verksamheten kommer nu att utvecklas vidare på värmestugan och församlingsgården vid Stora Kyrkan. Sedan en tid tillbaka har det byggts om på församlingsgården och det är ännu inte helt klart.

– Det finns nu till exempel ett samtalsrum där man sitta och prata enskilt.

Men dörrarna på Gamla kyrkan kommer att vara öppna i andra sammanhang.

– Det kommer fortfarande att vara öppet för ungdomar på fredagskvällarna, lunchmusiken med andakt på fredagarna kommer också att fortsätta samt vissa gudstjänster och mässor, säger Linn Berglin.