Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagtid blir det nya kvällstid

Kväll blir till dag senast 2015. Tillsammans med de andra tidningarna inom Mittmedia kommer Länstidningen att börja tryckas dagtid.

Annons

I och med att tekniken går framåt och att allt mer ska publiceras på webben kommer tryckerierna får en förändrad roll. Inom Mittmedia, där Länstidningen ingår, finns det i dag cirka sex tryckerier. Funderingar har funnits att kunna tajta till dessa tryckerier, när det ska ske är ännu inte klart. Men på sikt är tanken att de ska bli färre.

– Det finns 19 tidningar i koncernen som ska samsas om de tryckerier som finns. Det säger sig självt att trycktiderna förändras, säger Lennart Mattsson, chefredaktör på Länstidningen.

Senast 2015 ska tidningarna inom koncernen tryckas på dagtid. Det kommer inte innebära någon dramatik, menar Lennart Mattson. Men under måndagen rapporterade bland annat Sveriges Radio Jämtland om de förändrade trycktiderna och man menade att Länstidningen och Östersundsposten blir kvällstidningar. Det tillbakavisar Lennart Mattson.

– Det är verkligen ingenting som jag har hört. Distributionsmässigt skulle det bli väldigt svårt, så nej vi kommer inte att börja konkurrera med Aftonbladet och Expressen, säger han.