Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Zlips

/
  • Matts Nylander i Zlips tycker att dansbandsbranschen äntligen fått upprättelse.
  • Foto: Henrik Flygare

Ska de klara motståndet från Scotts och Larz Kristerz? I kväll står Zlips redo att möta dansbandspubliken.
- Upplägget känns orättvist. Ju mer tv-tid Larz Kristerz får, desto större fanklubb får de, säger Matts Nylander.

Annons
Livet som dansbandsstjärnor kan vara ganska slitsamt. I går spelade Zlips på Mälarsalen i Stockholm och kom i säng någon gång på morgonkvisten. I dag steg de upp tidigt för att åka till Strängnäs och Danbandskampen. Produktionstemat vill att banden ska vara på plats redan vid åtta på morgonen för att hinna lära sig var tv-kamerorna finns.
- Det blir inte mycket sömn, men det gör inget. Allt känns så spännande. Vi har sådan erfarenhet och har hittills känt oss ganska lugna. Men nu börjar man bli påmind om att det är en tävling, säger Matts Nylander.
Hittills har det inte gått så bra för Jämtlandsbanden i SVT:s lördagsunderhållning. Mickeys, Yvonne and the Quickpics och Jannez har en efter en fått lämna programmet.
- Det är så tråkigt. Jag tror inte att de hade kunnat göra något annorlunda. Jag tycker att de har gjort bra ifrån sig, säger Matts Nylander.
Det har hittills varit två band som har slagit ut alla nykomlingar. Matts är inte särskilt imponerad av den största konkurrenten: Larz Kristerz från Dalarna. Han säger att det närmast känns som om de driver med hela dansbandskulturen. Dessutom är han kritisk mot programmets upplägg.
- Larz Kristerz kanske är annorlunda och roliga, men jag tycker inte att ett dansband som står för en 30 år gammal stil ska bli Sveriges bästa. Men det känns inte som om de kan bli utröstade nu, tyvärr.
Matts tycker att branschen har allt att vinna på att se framåt och inte bakåt.
- Man ska se till framtiden och då är Scotts bättre, säger han.
Medlemmarna i Zlips har bestämt sig för att satsa på den stiliga stilen och klär i kväll upp sig mer än de normalt brukar göra. Vilka låtar bandet fått på repertoaren kan de däremot inte avslöja. Det får blir en överraskning.
- Jag tror att spelglädjen och den energi vi ger publiken är vår största styrka. Vi kommer att köra vårt race, man ska inte göra något man inte kan stå för, säger Matts.
Zlips släpper ny skiva inom kort.

Mer läsning

Annons